Friday, July 24, 2009

izz in Pertandingan bayi PA&MA 2009



Arriz Iskandar Syah had been shortlisted in semi final, kategaori B (bwh 2 thn) Pertandingan Bayi PAMA 2009.


tahun lepas anta gak entry tp xdpt sbb anta time dh tutup tarih penyertaannyer. tp tis yr dpt lak..mmg terkezut gak la masa dpt surat sbb mmg xarap pn dpt.. (masa dpt surat xbeli lg majalah PAMA Julai yg ada gambar izz) ku jus submit 2 entry form wit 3 pictures each form. alhamdulilah..
Ni antara gambar yang ku hantar
Untuk itu, ku latih la Izz untuk bergambar ala-ala model katanya.. ni time mood ok..  bleh la bergambar



so on 4th July 2009.. the competition was held in Klang parade. kami 1 family smpai jus nice kul 10 a.m time registration.. masa tu mmg dh ada family yg dh sampai n fotoshooting jus begun. izz dpt no. 12..


so tunggu turn.. dia nye peraturan jus simple.. tuk semifinal ni.. hanya fotoshooting nk cari baby yg photogenic, good n comel pix. from 16 calon, hanya 8org dishortllisted tuk g final yg akan dibuat petang tu..



tunggu punya tunggu xgak dipanggil.. dh kul 11.30 dh.. si izz dh mula wat perangai sbb ngantuk nk tdo.. (mmg nk msk time tdo dh..) so papa gi bawa pusing siap beli bola lg.. (pantang tgk bola mesti nak..)




akhirnya kutanya la kt organizer.. sekali dorg dh termiss.. siap tanda ok means dh siap fotoshoot, tersilap la tu.. trus dorg suh naik stage.. si izz, ble suh posing dia bleh duk keras terpaku smbil mata duk tgk payung lighting kt dpn tu.. puas la ku n krew duk agah suh senyum.. xmo gak.. apa yg ku ajar n train dkt 3 weeks ni xmenjadi.. hampeh.. hehehe.. Yang En, Suami ni pun satu.. dia bleh suh ku je gi kat stage tu.. yg dia duk jauh-jauh kat depan stage.. Izz pandang je la papa dia.. ish takde kerjasama macam mana nk menang kann..

Tengok tu.. dia bleh terpacak atas stage membatu macam tu je.. haishh..

tengah ari.. pengumuman mmg xdpt msk final so kami bleh blk xyah tungu smpai ptg.. tp dpt gak la hadiah saguhati (byk gak la..) n sijil. bygkn la finalist mesti dpt hadiah lumayan.. (mmg byk hadiah.. yelah byk sponsor..) n yg menang tu.. mmg nk kena sewa lori nk angkut hadiah.. mmg byk giler.. hamper tinggi 1 meter.. n hadiah sampingan lain.. tp pelah janji izz terpilih gak in the bes 16.. n byk tu jer rezekinyer alhamduliah.. n ada hikmahnyer.. kami trus g workshop baby wearing pas tu.. syukurla..
Ambil sijil dan hadia saguhati :) syukur laa...


Tudia.. punya banyak hadiah dapat.. tu baru saguhati.. bayangkan yg menang tu mcm mana dia punya hadiah.. wow..

Ni la antara hadiah yang aplaing best dapat.. Lunatots CLoth Diaper.. yeay! pink pun pink laaa... :D



sori xbyk gambar on tat day susah nk tangkap.. nk pegang asyraf lg..(xmo lgsg duk dlm stroller) tqvm to http://www.facebook.com/syazrina fromhttp://www.jumpsacbaby.com/).. coz bg pinjam RINGSLING (hot pink.. i likee..mmg bes n life saver..) patutnya ari tu kami kene bawa tukang sorak n cameraman sorg kn.. hehehe..

Arash sepanjang pertandingan tu tidor jer..

Dah mengantuk time ni.. nak berdukung jugak :p






1 comment:

Lizawati Bakri said...

Salam...nak tanya la...masa u submit gmbr..bleh tunjuk tak gambar camne u amik utk contest tu? sbb try gak byk kali..tp selalu xterpilih la..kalo dont mind to share...

u ada langgan majalah Pa&Ma ke?

Nanti email saya liz7180@yahoo.com...nak tanya byk nih...