Wednesday, September 30, 2009

AidilFitri 2009



petang raye..
lama xupdate blog ni yer..

bkn apa bln puase rase sgt la letih n bz..
byk yg ni di coret kn tp xde mood plak..
anyway mash blum terlewat utkku ucapkan Selamt Hari Raya Aidilfitri n Maaf zahir batin if ada kesalahanku diruangan maya ini..

Raya ini tahun kubalik ke umah mertua di beserah Kuantan. ni la first time raya tanpa ibu mertuaku. Arwah meninggal 081108 thn lepas.. mmg terasa kehilangan nya.. if not arwah la yg paling sibuk menyiapkan juadah raya. arwah akan tido lewat untuk masak laksa beserah yg sangat sedap. setakat ni laksa arwah la yg paling sedap pernah ku rase kalah la laksa johor ke laksa sarawak ke even laksa penang n perlis pn kalah. ku mula la rase nyesal tak salin resepi.. ku pernah tlg arwah sediakn laksa ni.. tp sekali je dlu .. dah lupa dah skanag.. tp mmg sedap ar.. n nk buat tu.. ya Allah... punya la remeh n lecehnyer.. tp hasil dia mmg sedap.. so thn ni mmg kempunan laksa arwah.. n rindu dgn arwah.. alfatihah buat Hjah Rokiah Hj Hussein..

di sebabkn ketiadaan arwah.. kumemikul tggjwb as a kak long so tugas mengemas n memasak mmg jatuh ketgn ku.. mmg agak kepenatan ditambah lg ngan izz yg buat perangai mcm2.. pening dibuatnya.. nsb baik asyraf mcm memahami x byk ragam. ku pun maleh nk bergambar sgt thn ni.. penat layan karenah ank2.. amik ape yg adoo jer.. tema tis year.. bunga n daun.. hahaha.mula2 nk warna2 pelangi (means byk kaler xsedondong la tu..) tp atlast jupe baju melayu izz same kaler ngan baju ku merah oren.. hubby n asyraf plak ijo.. so jd la warna bunga n daun... hehehe..

izz pelek tgk ku bermanja2 ngan hubby.. asyraf plak dah rimas n panas..

majlis pertungan sepupu di sg. ular.. smua org xtgk kamera tp duk tgk tgn izz kt depan tgh pegang kipas sambil wat aksi mcm dia yg amik gambar.. hehehe.. asyraf lak masa ni dah salin baju.. cuaca sgt panass!! blk dr cni trus asyraf demam.. sian..

2 comments:

aLoNg@Na said...

xtau akak blik beserah,klu x leh beraya sama..beserah ngn tm tas tu xjauh manapun..hehe

this year pn turn ina rya umah mertua.....sama lah kita kak..

al-fatihah buat ibu mertua akak..moga arwah tergolong dlm golongan mereka yg beriman...penghuni syurga..InsyaAllah..aminnn

alinarman said...

tula xterigt plak na blk kuantan gak.. mmg tmn tas xjauh punkn.. xpela.. next time la if blk kte calling2.. akk pn xg beraya kt mana.. 2 buah umah jer.. letih ar ngan ank2 (si izz sebenarnye wat perangai..)

tq na.. mmg terasa la kehilangan arwah.. akk ngidam laksa beserah arwah.. hmm sedap tak terkata.. mana nk cari tataw dah..