Tuesday, November 17, 2009

17.11.2009.. its my Birthday.. today..

HaPpY bIrThDaY tO mE !!


Syukur Alhamdulillah kehadrat Ilahi.. yg menciptakan hambaNya ini.. tanggal 17/11/78, 31 tahun yg lalu pada pukul 7.30 pagi Jumaat yg hening (hening ker? lupa palk nk tanya mak) lahir la daku drp perut mak seberat 3.5kg (besar dow,tembam, sib baik skang xtembam) n daku disusukn dgn air susu mak ku genap 2tahun. alhamdulilah. aku la the only one ank mak yg fully bfeed. abg n kakak2 ku yg 3 org tu campur2 ngan Fm even mak hanya surirumah sepenuh masa.. that time 1968(time abgku lahir) smpai 80s susu formula masuk dan macam2 markerting dijalankn untuk promote fm termasuk mengatakn fm lebih baik drp bmilk.. hampehkn.. nsb baik la daku yg agak degil ni tak mau puting tiruan.. nk puting mak yg lembut tu jugak.. so dpt la ku khasiat susu ibu yg tiada bandingannya di dunia ini..


wah daku dah berusi 31 tahun la kalian.. ya daku tak malu2 untuk mengatakan usiaku.. bagiku ia sekadar angka yang menunjukkan kematangan fikiran. tp fizikal apperence ku harusss.. maintain 20s.. hehehe.. (even suda ada tanda2 susut nilai.. akan ku imporve dgn menempek pelbagai produk kecantikan yg mahal2 nanti kalian..apabila dah dapat duti kutu nanti kekekeke..). hmm mmg kudapati perubahan pada kulit dan muka bila menginjak ke umur 30.. kulit mula nmpak kering dan sekiranya luka ambil masa untuk sembuh.. hmm so kena ambil supplement la kalian.. dulu masa ku kerja di farmasi Guard***n sbg retail executive.. daku selalu nasihatkan women costumer if usia sudah mencapai 30 thn ke atas kene ambil supplement esp. kalsium tablet (if dia xboleh minum susu) n vit e. ini adalah kata2 yg ku ambil drp pharmacist ku kalian.. dia yg bagitau.. if not kita akan cenderung utk dpt osteoporosis dan kulit kusam. dulu aku ckp je kt customer sbb nk sale.. (hampehkn daku kalian) tp skang daku akui kebenarannya.. badan akan cepat lenguh2..lg lg daku bfkn.. so supplemant sgt penting..

kalian nampak tak tanda2 susut nilai di wajah kudus itu kekeke ( kudus ker?.. kurus adalah..).. kucuba sembunyikan dgn memakai tudung persis Datuk CT (daku beza, tua 3bln je dgn datuk CT kalian).. dgn harapan mendapat muka kudus dan comel sepertinya.... tp... sesungguh xdapeeeeeeekk.. huhuhu


skang ni daku baru je sembuh dr demam sejuk cm kura2.. smlm mc.. bdk2 opis ku kata ku demam nk besar.. kekekeke.. cm baby demam nk tumbuh gigi.. aku demam nk tumbuh apa? tumbuh jerawat kut.. kekeke.. so aku rase kene amik supplement.. xmo demam lg.. sgt penat n letih dah la en.suami pun demam jugak (jangkit dr dia ar ni..) 2 2 deman, anak terpaksa jugak handle.. mula kuterpikir alangkah bahagianya mereka yg duduk bersama ibu bapa or yg ada maid yang boleh tlg uruskan anak2 kala kita sakit dan demam.. aku siap nk telefon mak nk ngadu.. bkn nk suh mak dtg.. jauh nun di kulim.. n en suami pun siap nk cl kg.. nk ckap ngan arwah mama.. ish ish hubby.. mama dah setahun dah xde.. xpelah hubby.. ni la dugaan utk kami suami isteri.. harus cekalkn ati n kuat semangat (if badan gigil2 sekali pun).. hmm dah berank pinak pun if time sakit n susah cmne pun kita akan teringat kt mak ayah kita kn kalian.. sbb tula besar jasa mereka..

so semalam en. suami kejutkn aku dr tidor.. dia ckp jom tgk bla bla bla.. aku yg tengah mamai xberapa nak phm apa yg dikatakan..
ditariknya tanganku ke ruang tamu dan terus ckap "Happy Birthday sayang..!" ada sebijik kek siap bernyala lilin sebatang.. oo.. birthday kurupanya.. igt juga ye.. (yela thn lepas xigt.. sedih dow.. tp dimaafkn la sbb masa tu en.suami baru kehilangan ibu tersayang..)

kek birthday fromhubby buat ku..(gamba gelap maleh nk edit).. tq hubby luv u.. present postpone dulu.. xpe ur luvly wife ni sgt memahami abg.. tp akan ku tuntut jua nanti.. kekeke


ada beberapa impian yg nk kutunaikn dlm usiaku 31 tahun ni sebelum menginjak dan bertambahnya angka ini.
- improve english to fluent.. skang ni ala2 broken yg sgt hampeh! kui kui kui
- belajar n boleh bawa kereta.. lesen dah ada 13 thn dah.. keta tak bawa2 jugak
- ambil masa n buat jadual pembelajaran anak2 esp untuk izz.. no matter what..
- lebih bersemangat even badan dah terlalu letih demi utk anak2 dan suami..
- cuba adakan masakan air tangan sendiri untuk suami dan anak2.. InsyaAllah..(bleh ke ni.. kekeke)

ok sempena birthday ku ini ku nk ucapkan first syukur ke hadrat Illahi keranaNya aku masih bernafas di bumiNya ini.. dan mudah2an daku mampu menjadi khalifah dibumiNya ini dan hambaNya yg apatuh dan beriman.. dan daku nk ucapkan tq kt mak (mcm la mak bleh baca blog ni.. hehehe) sbb melahirkan membesarkan dan menyusukan dengan air susumu.. dan


untuk en. suami tq for the surprise smlm.. even kecik jer.. tp i really appreciate, InsyaAllah daku cuba utk jd isteri yg baik, sabar x cepat emo..


dan untuk ank2..InsyaAllah mommy cuba untuk jd Ibu (tekad bf asyraf smpai 2thn) sabar dengan karenah kalian, lebihkan masa untuk kalian dan cuba memahi perasaan dan kehendak kalian..


Doaku moga daku dan keluarga serta ibu bapa, ibu bapa mertua sentiasa mendapat keredaanNya, sentiasa dibimbingNya ke jln yg benar dan menjadi hambaNya yg taat. dan mudah2 kami mendpt rezeki berlipat ganda dan diberkati, kebahgiaan, kemulian n kekal jodoh dunia akhirat.. amin


kurase ku harus naikkan berat bdn la kalian.. bak kata anita sarawak.. makin matang usia, badan kene berisi skit baru la kulit cekang dan nmpak gebu jer.. kn.. tp bkn ker anita pakai botox? ish tataw la..




ok itu saja from now.. untuk makluman kalian, gambar2 ku ini diambil bulan lepas masa sambutan raya MARDI dan raya di opisku..

4 comments:

wuzz_in said...

Alamak, ku terlambat..eppy belated besday!

alinarman said...

tq you.. xpe.. bleh jer..

aLoNg@Na said...

kak,hepi belated besday kak..sory lmbt wish,xbuka email xbuka blog..ina tgh ksus skang kt langkawi..ni bru free jap tggu next class,so smpat berblogging..hehe..

moga akak pnjang umur,murah rzki....

alinarman said...

tq na..
akk doakan na pun cm tu juga.. aminnn..