Friday, November 13, 2009

MY FUNNIEST BABY CONTEST


Setelah asik perati blogger (tegar) lain dok syok dan berlumba2 join contest.. kali ni daku sebagai blogger separa tegar (xde masa nak tegar.. ish sih sedes..) terpancing untuk sertai contest ni.. walau pun pada saat-sat akhir.. ada beberapa minit je nk tutup dah contest ni..hrp2 masih sempat.. (ya para juri kasi can ya masuk juga..) sbb apa kalian daku sgt teruja nk sertai.. hadiahnye sangat masyuk dan daku teringin nk jugak barangan ni secara percuma.. Cloth diaper Lunatots! wahh.. daku mau mau mau.. (ala-ala mengaum gitu..) xpun diaper staker pun bes jugak (diaper ku sudah bercamuk dlm drawer.. kekeke..). baiklah terus ke contest ini...

Tarikh Contest: 20 Oktober hingga 13 November 2009 (12.00 tengahari)
Penyertaan: Baby berumur 1 bulan hingga 3 tahun
Kategori A : Baby Girl
Kategori B : Baby Boy

Hadiah:
1 Cloth Diaper Lunatots bagi setiap kategori ( LUMAYAN KALIAN.. I LIKEEE...)
Sponsor: BabyUmiShop

1 helai baju baby bagi setiap kategori

Hadiah PiliHan Untuk Peserta Bertuah:
1 Diaper Stacker
Sponsor: Moms&BabyShop


SO MARI KITA JENGAH BLOG-BLOG SPONSOR TENGOK APA YANG ADA..
BabyUmiShop
BabyUmiShop menawarkan pelbagai produk berkaitan breastfeeding, cloth diaper termasuk menjual diaper stacker dan juga memberiperkhidmatan skim kutu cloth diaper.. so sesiapa yang berhajat untuk berjinak dan memulakan pemakaian cloth diaper tapi takcukup budget boleh la sertai skim kutu ni.. menarikkan.. come on.. berikan yang terbaik untuk anak anda disamping memelihara alam sekitar.. ( dah macam aktivis alam sekitar plak.. kekekeke..) ooh daku dah jauh menyimpang.. selain tu.. dikedai online BabyUmiShop juga ada menjual barangan tupperware, Set Herba Ibu Bersalin, Bio Aura Wster Filter dan juga minuman Herba.. so kalian boleh la terjah di situ untuk meng"usha" barangan tersebut..

IT @ RLiiT'S BoutiQe & Beuty Centre
IT @ RLiiT'S BoutiQe & Beauty Center menjual pakaian wanita dan kanak-kanak yang terbaik untuk pemakaian selesa dan design dari butik . (Wah dari butik tu kalin.. menarikkan..) dengan harga yang berpatutan. Di samping tu.. T @ RLiiT'S BoutiQe & Beauty Center ada juga menjual pelbagai produk penjagaan kesihatan yang berkualiti tinggi.. sangat sesuai dengan nama blognya HIDUP HARMONI!

Moms&BabyShop
All About Moms And Baby Needs
seperti taglinenya.. Moms&BabyShop menawarkan pelbagai produk untuk si ibu dan si manja. Produk yang dijual adalah cloth diaper ( chantik2 dan murah pulak tu kalian.. harus dimiliki ni..) dan produk kesihatan seperti Jus Mate 5 (untuk mereka yang mau kelihatan ramping ye kalian.. harus dicuba ni..) dan ada juga susu Hi-Goat kyang namapk banyak khasianya..

Untuk syarat-syarat penyertaan, boleh berkunjung ke blog
UmiDanish.

SO INI LA PENYERTAAN ANAK DAKU KALIAN..

FOTO BERTAJUK : 1 MALAYSIA!
ARRIZ ISKANDAR SYAH BIN ARMAN SYAH (IZZ)
09.08.07
2 TAHUN 3BLN

"One MOre! SATU MALAYSIA!"

Ni aksi spontan izz bila ku sedang buat sesi fotografi untuk dia masa lepas botakkan rambut izz (yg perang dan macm malu2 nk tumbuh tu hehehe.. ) daku suruh dia beraksi untuk satu lagi aksi.. "one more.." kataku.. dan izz pun ajuk.. "one more.." sambil buat aksi cenggitu.. kekekeke.. anak.. anak... ok la tu.. dah macam menyahut seruan PM.. SATU MALAYSIA!..

...

DAN UNTUK SELINGAN..
daku igt nk pertaruhkan gambar ni..

nilah aksi Izz hisap susu sambil diambilnya raga mainan ( mainan dah bersepah keluar..) dan letak kt kepala dan badan.. sambil tengok video nursery song. Dah macam tarzan/bear terperangkap dalam sangkar merah suda.. kekeke.. Izz sedang pakai his favourite Cloth Diaper (GADimals).. Izz sangat suka ngan CD ni sbb fabriks luar nye berbulu2 macam bulu bear.. tapi sekarang dah tak boleh pakai sebab gateh dibahagian paha tu dah loose.. (hmm CD imported n mahal.. tp kualiti kurang bagus..) tak boleh lawan CD Lunatots.. Jenama tempatan (even dibuat di China) murah tapi kualiti sangat bagus.. i likeee!

Izz perasan mommy tengah snap his pic..

Buat aksi lagii..

terkekek izz gelak suka mommy amik gambar ngan aksinya tu..

ok la kalian n para juri.. tuje la izz nk kongsi.. Ok tak gambar Izz?.. OK kan? Boleh menang Kan? Kan? Kan?

Ok la.. nk cau dulu.. dah panjang pulak N3 contest ni.. Bye-bye.. harap2.. Izz bleh menang ya..

rajin-rajin la jengah rumah eh blog mommy Izz ni yer.. nanti mommy update cerita2 Izz dan adik Izz, Asyraf tu.. hehehe.. terima senyuman paling Ikhlas dr Izz... ngeeeeeeeeeeeee...

4 comments:

azura said...

macam best jek. nak masuk gak boleh tak?

aLoNg@Na said...

kakzura,masuk jgn xmasuk...saing ngn izz ek..

sory k.linda,tumpang lalu kt blog akak...

so funny gbr izz!....

alinarman said...

zura: aisey zura.. contest dah closed.. tula akk pun last minit.. dah persan contest ni 2,3 ari lepas.. tp xdan n upload pic.. igt lmbat lg.. rupanya rini last day.. akk pun nk bgtau zura kasi letak pics juju muncong mulut tu.. xkisah sbb kategori boy n grls laen2 hehehe.. tp xsempat la..if not mesti monang nyelah..

na: lalu jgn xlalu.. lalu selalu lg bagus... hehehe.. semangt skit nk update selalul if ada org selalu lalu.. if not maleh nk nulis eh naip selalu.. ..brp byk lalu daa... hehehe..

Ena said...

salam kenal..

Mcm2 contest skrg nie kan.. :)
hihiii.. comey sungguh aksi2 ituw..
Good Luck Yeh!