Thursday, January 14, 2010

Wajah Blog-Petua-Dara

Akhirnya..

ku ambil keputusan untuk mengekalkan wajah blog ni (wah wajah la plak.. hehehe) ini.. dah malas dah nk cari len.. dah byk masa terbuang.. hehehe.. ku mula jatuh cinta dgn wajah blog ni dah lama.. sejak menjengah ke blog member mbw aishah wah terpesona daku seketika tgk blog dia.. kemas n mudah dibaca .. girlie skit.. ok la.. pastu try cari yg ala2 cmni.. dah jupe.. tp ala susuah la plak nk download kene download satu2.. gambar lain teks lain.. ah susah ar.. so daku minta izin aishah nk guna teplete sama gak..(berbahse bahsi skit.. kang kata tiru tanpa izin plak kan xbaekkn... tiru dgn izin xpe kan aishah hehe) tp daku punya wajah blog ada 3cloum, aishah wajah blog yg asal 2 column her.. so adala laen skitkn.. tgk la if bleh daku kan guna header baru.. letak gambar anak2.. if ada masala nk godek2.. (kene byk blaja psl edit kt html ni.. byk yg xtau..)ok mayb daku akan kekal kn wajah blog ni sampai la dah boring nanti bleh tukar templete laen plak hehehe..

pastu jengah2 blog2 yg lain terpesona daku pada petua dibawah.. dpt from from wan anie ayuh mari amalkn beramai2 supaya bleh jadi mcm ank dara n cantik berseri2 gitu.. hehehe utk keharmonian suami isteri.. xyah nk pakai minyak senyonyong bagai (ITU ADALAH BERDOSA TAU!) kan ISLAM ITU INDAH! semua dah ada.. cuma amalkan saja.. mudah2n doa dan hajat kita yg baik akan dimakbulkan InsyaAllah..

Ustazah Fatma Az-Zahra menurunkan petua untuk kaum ibu menjaga diri agar sentiasa jadi macam 'abqaro' menurut ayat di dalam Surah al-Waqiah.
('Abqaro' ini bermaksud perawan yang sentiasa menjadi perawan)
Ayat ini elok untuk diamalkan setiap hari oleh kaum ibu untuk menjaga kesihatan luar dan dalam.

Caranya:
Lepas solat Isya', ambil air segelas, baca Al-Fatihah sekali,
Ayatul Qursi sekali dan Surah Al-Waqiah ayat 35-38 sebanyak 7 kali.
Tiup dalam air dan minum.
Niat dlm hati utk menjaga kecantikan diri & utk kebahagiaan rumahtangga.

Makna surah Al-Waqiah ayat 35-38:
(56.35) Sesungguhnya Kami telah menciptakan isteri-isteri mereka dengan ciptaan istimewa,
56.36) Serta Kami jadikan mereka sentiasa dara (yang tidak pernah disentuh),
(56.37) Yang tetap mencintai jodohnya, serta yang sebaya umurnya,
(56.38) (Semuanya itu disediakan) bagi puak kanan.
Khabarkan kepada kaum ibu dan isteri2 semoga ada manafaatnya.


masa daku masih anak dara (25.01.06).. tapi sudah disunting sebagai tunangan orang..
skang mak dara suda.. kekeke

Qaseh...
alin arman

2 comments:

bEe HoNeY said...
This comment has been removed by the author.
alinarman said...

to lin (bee honey minta maaf byk2.. xtau cmne terdelete plak ur komen.. mayb masa tgh tgk ngan bdk2.. dorg tekan mcm2 dah terdelete la plak.
tp masih igt pertanyaannya.. n soru baru ada masa nk bls ur komen. ok lin templet ni sy amik dr http://www.ipietoon.com/ . mcm2 ada2 p la tgk.. tp if tukar templete ni byk ar widget2 yg asal hilang.. so kene restuktur blk kita nye blog..