Monday, March 7, 2011

Diolog for today~

Actually not today but last saturday..
conversation between me n hubby

Hubby: Sayang! lagi nak beli apa nih?
Saya   : Beli asam gelugur!
Hubby: Err.. Asam gelugur tu rupa dia macam mana?
Saya   : Alahh.. yang seketul tu la (sambil buat muka dan tunjuk tangan segenggam kat En. Suami, )..ada banyak biji tu laa..
Hubby: Err.. asam gelugur ni sama yer dengan asam jawa???
Saya   : (dengan muka cuak giler) eh!!! bukan asam gelugur! beli asam jawa!
Hubby: ha tula! seb baik tak g beli lagi.. sayang nih!!!

kah kah kah.. sorry dear salah nama.. ngeee..

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ni pulak dialog between me and Iskandar last 2week, tengah tengok tv ada promo rancangan Bersamamu

Izz: Mommy.. kenapa baby tu mommy?
Me: (dengan jawab sambil lewa) baby tu sakit..
Izz: Baby tu kenapa mommy?
Me: Baby  tu sakit! (volume suara dah high skettt..)
Izz : Baby tu sakit apa mommy?
Me: Baby tu sakit la (dalam kepala tengah ligat pikir nak cakap sakit apa)
Izz : Baby tu sakit apa mommy?!!
Me: Baby tu sakit la badan semua.. kesian kan baby tu ( smbail jawab dengan nada merintih kasihan  dengan harapan jangan la kau tanya lagi nak ooi!)
Izz : Sian baby tu... Baby tu sakit apa mommy?!!
Me: Sakit badan laaa..
Izz : Ooo.. Baby tu sakit kaki yer mommy? (sebab gambar kat tv tunjuk kaki baby tu..)
Me : (dengan jawab acuh tak acuh ) Haah baby tu sakit kaki
Izz : Mommy! baby tu sakit apa?
Me : (dengan geram) baby tu sakit la!!! sakit badan semua!!! (volume dah high dah)
Izz : (dengan terpinga-pinga) dan selepas beberapa saat.. BABY TU SAKIT KAKI LA!!!! MOMMY NIH!!!
hubby: kah kah kah.. tula len kali jawapan tu kene konsisten.. apa la mommy ni kan iskandar..
Izz : haah mommy nih.. apa la.. suka jerrr..  (trade mark izz mmg suka ckp "suka jerrr")
Me: ngeee.. yelah baby tu sakit kaki.. :p

MORAL OF THE STORY.. LAYANNN JELA APA ANAK SOAL.. WALAUPUN 1000 KALI..

nota qaseh: burung apa? burung murai! heheheh


Qaseh...
alynn fazz

2 comments:

Hidayah said...

hehehehe slalu da kena ngan budak tak reti lagi nak cakap tu..slagi kita jawab gambar tu tak sama ngan apa kita ajar sebelum ni,slagi tu dia tanya huhuhu

alin said...

hidayah..

haah btul la.. mesti jawapan yang sama dan kalau boleh diorg nak jawapan macam yang dorang fikirkan. oo kadang mencabar gak kesabaran.. heheh.. tp sebenarnya seronok dan kadang melucukan bela igt balik.. hehehe..layan jela..;p