Sunday, December 4, 2011

Oh HE is really here! ;)


my 3rd heroes.. ;))

dah agak its a boy again.. sebab perut muncong orang kata boy sama macam 2 kali preggy abang-abang dia. Dan baby ni pun sama aktif dalam perut sama macam abang-abang dia.. rasanya lagi aktif. esp time malam-malam. dan bila mommy tengok bola lagi la dia aktif menendang-nendang sama.. nak jadi player football ke anak? ngee.. dan masa mommy tengok movie "Ombak Rindu" pun sangat la aktifnya.. nak jadi romantik macam Aaron Aziz ke? huhuhu.. Saya begitu pasti boy sebab time conceive tu time subur betul-betul so memang boy la.. if nak girl kena conceive time sehari sebelum subur..

Bukan tak teringin girl. Tapi tak kisah rezeki boy lagi.. ikutkan nak boys 4.. so dapat dah 3.. ok la.. girl if dapat sorang jadi la.. tapi nanti la.. next baby kot. if ada rezeki lagi.. boy or girl tak kisah.. janji sihat dah sempurna.. oh sihat tu satu nikmat yang tak ternilai,,

He is Smiling..  :).. first capture.. macam tau-tau je mommy, papa, abg izz and abg Asyraf tengah ushar Baby A yer.. :)




Hidung macam Abg Izz mulut tebal macam Abg Asyraf





ok baby dah bosan.. dia tak kasi org tengok muka dia dah.. main tutup muka pulak..

video


video

Nota Qaseh: Syukur atas kurniaanNya.. moga dipermudahkan saat melahirkan putera ini..

Qaseh...
alynn fazz

2 comments:

i'am mama said...

as salam..mcm mana u kira waktu subur...

alin said...

wslm i'am mama,

waktu subur bergantung pada cycle kita brp hari dan yang penting mesti konsisten.. baru boleh tentukan waktu subur bila.. selalunya cycle 28hari, so waktu subur dikira dari 13, 14 dan 15 hari dari hari pertama period. atau senang nak igt waktu subur biasanya smggu selepas abis period. tu sekiranya cycle kita 28 minggu. ikut orang ada yang 30hari-36hari.. boleh google untuk check waktu subur kita.. byk website buat pengiraan yang tentukan waktu subur cth kat sini.. http://www.disabled-world.com/artman/publish/mostfertile.shtml

so if dah tau waktu subur kita boleh la cuba dptkan jantina baby yg kita nak.. di ambil dr website http://www.paternityangel.com/Articles_zone/How_it_happens/How-4.htm

A little point to make...
Spermatozoa that carry the Y chromosome (required for a boy) get to the target very quickly, but they are less resistant.
Spermatozoa that carry the X chromosome (required for a girl) are slower, but are much more resistant.
(Question: does this reflect in men & women in general?)
Therefore:
If you have sexual intercourse a little before ovulation, you have higher chances of having a girl.
If you have sexual intercourse at the same time as ovulation then you have higher chances of having a boy.

tapi ada byk faktor lg mempengaruhi ketentuan jantina ni.. mcm pemakanan, waktu intercourse tu (sbb bergantung pd tahap kealkalian atau keasidan rahim kita..) posisi intercourse dan banyak lagi..

yg pastinya semuanya adalah rezeki dan ketentuan Allah Yang Maha Mencipta.. berdoalah yang terbaik untuk kita.. sy selalu berdoa sekiranya saya mampu mendidik anak perempuan sebaiknya, maka kurniakan la anak perempuan.. Moga Allah berikan yang terbaik untuk kami..

Hope this help :)