Sunday, December 13, 2009

surirumah-kenduri ank bos-buku


semalam ku jd surirumah, jumaat cuti keputeraan sultan selangor.. hubby kerja..
pg smpai tghari aku masih bleh jlnkn tugas sbg surirumah dgn 2 nak kecil.. tp smpai petang aduh.. cabarannya makin bertambah..
aduhai.. cmne la agaknye surirumah yg lain dgn ank2 kecil 2,3 org..
(izzati if baca entry ni sila tujukan pada mak na.. maksu nk tanya pengalaman mak kakak dulu.. )

hari ni plak g kenduri rumah bos, ank kawin.. babywearing asyraf ngan ring sling.. ada gak mata memandang.. n one of the bos aku ada ckp "sekarang susah tgk org kendong ank cmni.. klau ada pun org ckp mcm indon" aku tersenyih je smbil jwb "xkisah la tn. hj. janji sy senang nk mkn kenduri.. if not susah nk mkn.. lg pun bleh hand free" smbil trus berlalu.. jauh di sudut hatiku berkata "ada aku kesah!"



nursing in public.. sape yg xsuke tgk.. jgn tgk!!


dah mcm even MARDI.. barisan para ursherette.. kekeke..

pastu g alamanda, baby wearing asyraf guna buckle-tai's leen (snuggbaby) ok la..

first time bawa izz dgn stroller.. senang skit.. dia skang if g shopping cm malas nk berjalan n asik nk dukong jer.. agaknye dia mula perasaan org selau usha n cuit dia.. so dia dah ada perasaan takut skang.. bagus gak.. if dlu daku n hubby sgt takut kot2 dia kena culik.. tak takut kt org lgsg.. n skang izz nk plak duduk diam dlm stroller .. yela seranok org duk tolak..


masuk MPH.. wah teruja dia tgk banyak buku.. kejap pegang buku ni..kejap pegang buka lain plak.. mmg byk buku bagus2.. tp sori la izz.. mommy n papa xmasuk gaji lg la.. nanti gaji mommy beli buku byk2 ya.. kami beli satu je buku.. RM 9.90... hehehe..


kusyuk ank mommy baca buku yer..
tgk tu.. org suh smile.. tetap tersenyih!..ngeeee..

3 comments:

izzati said...

nnt cti mid break akk tnjk kt mak....hehe..
sabo jela...ank plak dua2 hero...lg la mncbr iman n kesabaran..

mommie nard said...

hehe...mmg penat kan jaga 2 anak kecik sowang2...nad slalu jd camtu sbb en somi asik otstesen jer...

nnt klu ade kwn2 akk yg sudi kongsi pengalaman jg anak kecik lebih sowang..kongsi ngn kami okeh..

alinarman said...

izzati: ok nanti tunjuk kt mak na..n suh mak masukinternate kt umah senang maksu nk chat ngan mak.. pastu dah ada internet suh mak buat blog jugak. kekeke..

nard: mmg penat n mencabar keimanan.. akk kene byk zikir dlm hati if not kalu ikut hati mmg teruk si izz tu kene.. tp istifar byk2 la..