Sunday, August 1, 2010

Review: Elly's Vatanai Kipawa Wrap

Entry kali ini , saya nk review wrap yg saya pinjam daripada Elly (juga member merangkap otai MBW ) iaitu Vatanai Kipawa (4.2m if saya tak silap)


saya amattttttttt suka dgn kipawa ni.. suka semuaaaaaanyaaaaaa
color dia.. kenipisannya.. tp bila pakai sgt selesa walaupun nipis.. means sgt sesuai dgn cuaca kita n if nk kuar bawa g jenjalan kt luar..
agak pelek.. saya bukan la peminat warna biru .. saya hanya minat biru indigo saja (biru nila) tp warna biru kipawa ni sgt saya suka.. mungkin sbb ia sgt match dgn jeans..


saya tak berapa pandai nk review psl wrap ni.. so saya ambil drp web vatanai
Kipawa is an original baby sling made in the Czech Republic. The fabric is woven from 100 % high-quality cotton yarn dyed in colours which are harmless to health.

dan ni produk information yg diambil drp website pieceofcloth

If you are intrigued by the idea of babywearing, but dread the idea of wrapping miles of fabric around you and your little oven of a baby, the Vatanai wrap may be just the wrap for you. Perfect for warmer climates, the Vatanai wrap is known as one of the thinnest, most supportive wraps on the market. These wraps are made in the Czech republic, and no child labor is ever used in the production of the wraps. Only the highest quality hypo-allergenic dyes are used, and the end result is a baby wrap free of heavy metals or other harmful substances. The wraps are colorfast, and while lightweight, they are very durable.

Features

Lightweight, but still comfortable to wear
Super soft like a baby blanket
Perfect for all seasons and in partiular warm weather
Quality hypo-allergenic dyes are used
Folds up really small and fits into a diaper bag when not in use
Unique cross-wise stretch makes it very easy to handle.


ha mmg easy to handle laa..


mmg bila pakai .. senang nk diikat tak tebal.. saya dah pakai g jenjalan di Alamanda dekat sejam mmg best.. cuma ada juga rasa pressure point kt pinggang..mungkin sbb saya tak spread fabric kt pinggang & mayb saya ikat ketat sgt.. AW sya mmg jatuh cinta dgn kipawa.. Puan Elly.. saya nk DIBs ya..
& thanks for the opputunity dan bg pinjam sgt laaaaammmmmmaaaaaaaaaa..
tp esok kipawa akan beralih ke tgn tuannya semula.. sob.. sob.. sob..sedih..

harga if nk beli dlm USD121.. kt FSOT (for sale or trade) webside Thebabywearers.com selalu org jual 2nd hand dlm USD100. tp mmg tak dan nk beli.. cepat je org lain sapu.. huhuhu..

ni gambar-gambar yg diambil masa MBW April 2010 gathering





ok tq very much elly.. dpt merasa gak merasa & buat reta kejap kipawa u.. :D

nota Qaseh : akan ku miliki mu juga kipawa .. suatu hari nanti.. dapat masa ank ke 5 pun xpe.. hehehe.. errr.. ada sape nk kasi hadiah birthday? dialu-alukan.. hehehe..

Qaseh...alynn fazz

1 comment:

ayu ashikin said...

hai, nak tanye. cm ne nak jual kat website thebabywearer tu ye?